Voor uw energie
06-11082676

Zonnepanelen kopen

ZONNEPANELEN KOPEN, WELKE KIES JE?

Als je besluit om zonnepanelen te kopen ga je je natuurlijk eerst oriënteren, maar waar let je op bij de aanschaf en wat zijn de verschillen van al die soorten zonnepanelen. Je kunt tegenwoordig kiezen uit honderden verschillende panelen, de meest voorkomende en meest geschikte voor onze daken zijn de blauwe Polykristallijn (Poly) zonnepanelen en de zwarte monokristallijn  (Mono) zonnepanelen.

Poly panelen

De blauwe poly panelen hebben doorgaans minder vermogen wat momenteel varieert tussen de 275 en 300 wp voor de standaard afmeting van circa 1 meter x 1,65 meter. De prijs is in de regel lager dan een zwart mono zonnepaneel, overigens worden de poly panelen wel steeds donkerder wat ten goede komt aan het uiterlijk. Tegenwoordig zijn er ook panelen te verkrijgen met een afmeting van 1 meter x 2 meter, het vermogen van deze panelen kan oplopen tot meer dan 400 wp.

zonnepanelen kopen

Mono panelen

De zwarte mono panelen zijn de opvolger van de poly panelen waarbij de cellen volgens een ander productieproces worden vervaardigd wat resulteert in meer vermogen bij gelijke oppervlakte van de panelen, tot maar liefst 340 wp en over de 400 wp voor de grotere afmetingen. Ook is er meer aandacht besteed aan het uiterlijk van de panelen waardoor deze in tegenstelling tot de poly panelen verkrijgbaar zijn in een volledig zwarte uitvoering wat resulteert in een mooi egaal en strak uiterlijk.

zonnepanelen kopen

De kwaliteit van de beide panelen is doorgaans gelijk waardoor de product garantie op de panelen maar liefst 10 tot 12 jaar bedraagt en in sommige gevallen zelfs 25 jaar. Als je zonnepanelen gaat kopen is het dus van belang om te weten wat je wilt opwekken (wat is je verbruik) om de hoeveelheid panelen te bepalen, wat is de afmeting van het dak en met welk formaat paneel kom ik dan het beste uit de voeten om eventueel het gewenste vermogen te halen, zijn de panelen zichtbaar en wil je een strak uiterlijk of liggen de panelen op een plat dak en is het uiterlijk niet van belang en tot slot niet onbelangrijk wat is het budget wat je wil gebruiken. Allemaal factoren die meewegen om tot de juiste keuze te komen om zonnepanelen te kopen.
Wij brengen u graag een bezoek om u een degelijk en transparant advies te geven wat betreft de aankoop van een zonne-energie systeem.

edf
sdr