Voor uw energie
06-11082676

Aanmelden zonnepanelen bij netbeheerder

Zonnepanelen aanmelden

 

De zonnepanelen aanmelden bij uw netbeheerder is van groot belang om er zorg voor te dragen dat het salderen en de terug geleverde energie op de juiste manier word verrekend, tevens heeft de netbeheerder een goed inzicht in hoeveel energie het net op gestuurd word en zo continuïteit van het net kan garanderen.

Zodra de zonnepanelen meer leveren dan u verbruikt wordt deze elektriciteit het net op gestuurd, de meter in de meterkast registreert dit. Uw energieleverancier houd exact bij wat u afneemt en levert en zal de geleverde elektriciteit aftrekken van de afgenomen elektriciteit voor hetzelfde tarief wat u er voor betaald, ook als u een hoog en een laag tarief heeft wordt dit allemaal netjes bijgehouden en verrekend, dit heet salderen. Zodra de montage van uw installatie is ingepland zullen wij de zonnepanelen ook gelijk aanmelden, de slimme meter zal dan kort na het plaatsen van de zonnepanelen gemonteerd worden.

Als u meer opwekt dan verbruikt zal het gedeelte boven uw verbruik ingekocht worden door uw energieleverancier, dit heet terug leveren. In dit geval is het verstandig om energieleveranciers te vergelijken en wellicht over te stappen.

Om ervoor te zorgen dat dit allemaal goed gebeurt is het aanmelden bij uw netbeheerder noodzakelijk, u kunt dit doen op ‘energieleveren.nl’ maar bij aanschaf en installatie van een compleet systeem zullen wij dit voor u regelen zo heeft u hier geen omkijken naar. Zodra wij de zonnepanelen aanmelden bij de netbeheerder controleert deze of uw meter geschikt is voor terug levering, is dit niet het geval dan neemt de netbeheerder zo snel mogelijk contact met u op om uw oude meter te komen vervangen voor een nieuwe slimme meter.

Zonnepanelen aanmelden

Na het aanmelden van de zonnepanelen krijgt u indien nodig en zonder kosten een nieuwe slimme meter.