Voor uw energie
06-11082676

RENDEMENT ZONNEPANELEN

ROZON ZONNE-ENERGIE MAAKT VOOR U EEN NAUWKEURIGE BEREKENING VAN HET RENDEMENT VAN HET SYSTEEM DAT U WENST.
 

Het rendement van zonnepanelen kunnen we indelen in 2 categorieën, het technisch rendement en het financieel rendement. Het meest interessante is natuurlijk het financieel rendement van de zonnepanelen maar natuurlijk is een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst ook belangrijk. Eigenlijk gewoon een win win situatie, u wekt schone duurzame energie op en bespaart gelijk op uw energierekening.
De belangrijkste factoren die invloed hebben op het financiële rendement van zonnepanelen is de aankoopprijs en de energieprijs. Onlangs zijn de energieprijzen weer gestegen en dat is nooit leuk maar een pluspuntje is wel dat uw rendement hierdoor hoger wordt en u de zonnepanelen sneller terugverdient.

Het technisch rendement van zonnepanelen wordt met name bepaald door de instraling van de zon, natuurlijk zijn factoren zoals hoe en waar het paneel geplaatst is ook van belang. Zonnepanelen geplaatst aan de kust zullen een hoger rendement halen als panelen in het oosten van het land, het gemiddeld aantal zonuren aan de kust bedragen tussen de 1650 en 1700 uur per jaar terwijl in het oosten de zonuren tussen de 1400 en 1450 uur liggen.
Het rendement van de huidige zonnepanelen loopt tegenwoordig al op tot boven de 20%, hoe groter het vermogen en afmeting van het zonnepaneel hoe hoger het rendement ook door gebruik te maken van innovatieve technieken stijgt het rendement van zonnepanelen.

VOORBEELD

Met een compleet systeem van bijvoorbeeld 4500 wp kunt u (in ideale omstandigheden) per jaar circa 4500 kwh opwekken. Op basis van de geldende energieprijzen betekent dit een besparing van meer dan €1.000,00 per jaar, wat een rendement betekent van meer dan 15%. Dit is een aanzienlijk hoger rendement  dan wat u bij uw bank en of beleggingen krijgt.

VOORBEELD

Met een compleet systeem van 4800 wp kunt u (in ideale omstandigheden) per jaar circa 4300 kwh opwekken. Op basis van een energieprijs van €0,21 betekent dit een besparing van maar liefst €903,00 per jaar, wat een rendement betekent van meer dan 15%. Dit is aanzienlijk meer dan wat u bij de bank krijgt.