Voor uw energie
06-11082676

Subsidie

SUBSIDIE VOOR PARTICULIEREN EN BEDRIJVEN

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen dan kunt u gebruik maken van enkele subsidie mogelijkheden. Voor meer informatie over deze leningen kunt u terecht bij uw gemeente. Heeft u een huis gekocht? Ook bij de afsluiting van een hypotheek zijn er tegenwoordig interessante hypotheekvormen waarbij u energie besparende aanpassingen kunt meefinancieren, voor meer informatie over subsidie voor zonnepanelen kijkt u onder andere op energiesubsidiewijzer.nl  en  energiebespaarlening.nl

Voor bedrijven zijn er uiteraard ook subsidie mogelijkheden, door gebruik te maken van deze regelingen kan het financieel rendement al snel oplopen tot boven de 15 %. Onderstaand de huidige regelingen:

  • MIA, Milieu investering aftrek
  • EIA, Energie investering aftrek
  • KIA, Kleinschaligheid aftrek
  • SDE+ subsidie duurzame energie

Een combinatie van bovenstaande subsidie regelingen bestaat tot de mogelijkheden, het fiscale voordeel kan daarmee flink stijgen en een terug verdientijd van de complete installatie kan dan al snel oplopen tot een periode minder dan 4 jaar.

ZAKELIJK

Kijk op onze ‘zakelijk’ pagina voor meer informatie betreft de aanschaf van zonnepanelen en de regels met betrekking tot bedrijven.

ZAKELIJK

Kijk op onze ‘zakelijk’ pagina voor meer informatie betreft de aanschaf van zonnepanelen en de regels met betrekking tot bedrijven.