Voor uw energie
06-11082676

BTW TERUGVRAGEN

BTW TERUGVRAGEN VAN UW ZONNEPANELEN

Zodra u besluit om zonnepanelen aan te schaffen is dat een behoorlijke kostenpost maar de Nederlandse overheid heeft voor u, als particulier een interessante fiscale regeling in het leven geroepen. U kunt namelijk de betaalde 21% btw terug vragen van de zonnepanelen die u hebt aangeschaft.

Hiervoor dient u een btw-aangifte in voor kleine ondernemers. Uiteraard spreekt voor zich dat u geen echte ondernemer bent, voor de volgende jaren kunt u dan ook eenvoudig vrijstelling aanvragen. Het terug vragen van de btw kan u enkele honderden euro’s schelen!

RoZon Zonne-energie verzorgt het terug vragen van de btw voor u.

VOORBEELD

Wanneer u een systeem koopt van bijvoorbeeld 5200 wattpiek voor het bedrag van circa € 6.900,00 is hiervan ongeveer € 1.200,00 btw. Als u deze btw terugvraagt bedragen de kosten voor een compleet systeem € 5.700,00. Zodra wij het systeem hebben geïnstalleerd begint ook direct de lange termijn besparing op uw energie rekening wat een jaarlijks voordeel kan opleveren van circa € 850,00. Bij aankoop van een compleet systeem zoals bovenstaand voorbeeld. Bij RoZon Zonne-energie regelen wij het terug vragen van de btw geheel gratis voor u.

VOORBEELD

Wanneer u een systeem koopt voor het bedrag van circa € 5.445,00 is hiervan € 945,00 btw. Als u deze btw terugvraagt bedragen de kosten voor een compleet systeem € 4.500,00. Zodra wij het systeem hebben geïnstalleerd begint ook direct de lange termijn besparing op uw energie rekening. Zodra u de btw terug vraagt zal de belasting dienst wel éénmalig een btw forfait rekenen, dit btw forfait wordt verrekend met de btw en bedraagt € 20,00 per 1000 wp.

Bij RoZon Zonne-energie regelen wij het terug vragen van de btw voor u.

Zodra wij de btw gaan terugvragen van de zonnepanelen zal de belastingdienst u een forfait aanrekenen, het zogenaamde ‘btw forfait’ i.v.m. de kleine onderneming regeling, dit forfait heeft de belastingdienst bepaalt aan de hand van het vermogen van de installatie. Per 1000 wp rekent de belastingdienst € 20,00.

Bij een installatie tot 1000 wp ontvangt u dus een aanslag van € 20,00, tot 2000 wp € 40,00, tot 3000 wp € 60,00, tot 4000 wp € 80,00. Deze aanslag/btw forfait wordt verrekend met de btw teruggaaf. Voor grotere installaties zal het bedrag dus stijgen met € 20,00 per 1000 wp. Mooier kan RoZon Zonne-energie het niet maken voor u maar met het terug vragen van uw btw wel makkelijker.

Disclaimer

RoZon Zonne-energie streeft naar correcte en actuele informatie op de website.
Echter kan RoZon niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop het wordt gelezen,
of dat de informatie na verloop van tijd nog steeds juist is. Daarom kunt u aan de informatie op deze website geen rechten ontlenen.